Nieuws / 22.07.22

DIG zoekt een nieuwe webredacteur!

Redactie

DIG is op zoek naar nieuwe redacteur(en), in het bijzonder een webredacteur, die zich vanaf september/oktober, op vrijwillige basis, voor de redactie wil(len) inzetten. Reacties graag voor 1 september.

WIE WIJ ZIJN

DIG, voorheen De Internet Gids, is het digitale ‘zusje’ van De Gids. Sinds 2010 is DIG er als online literair tijdschrift dat zich in het bijzonder richt op de vereniging van literatuur met andere kunsten, voor schrijvers en makers die het experiment zoeken. Drie à vier keer per jaar publiceert DIG een ‘dossier’ rond een bepaald thema, dat blijvend kan worden aangevuld met nieuwe artikelen en reacties die het onderzoek verder uitdiepen. Eens per jaar maken we in samenspraak met Gids-redacteuren een dossier in rond hetzelfde thema als het papieren nummer van De Gids. Daarnaast wordt er ook athematisch werk geplaatst in een jaarlijks dossier getiteld ‘Lopende Zaken’. Alle redacteuren zijn betrokken bij het lezen van kopij, het samenstellen van dossiers en het helpen ontwikkelen van teksten of het redigeren ervan. Eén redacteur is vooral ‘webredacteur’: degene die de website onderhoudt, vormgeeft en de technische aspecten van online publiceren begrijpt. Doordat onze vorige webredacteur een mooie baan heeft gevonden zoeken wij met enige spoed een nieuwe redacteur die net zo van digitale uitdagingen houdt als van literatuur en kunst.

WAT WIJ BIEDEN

DIG is een diverse redactie bestaande uit professionele schrijvers en makers die actief zijn in het culturele veld, met uiteenlopende expertises. Redacteuren worden in het redactionele proces geïnspireerd en gestimuleerd om hun eigen ideeën te toetsen, te verbeteren en uit te werken. De dossiers komen vanuit een gezamenlijk redactieproces tot stand, door uitvoerige brainstorms en zorgvuldige, kritische reflectie. Daarmee is DIG een ideale plek om je visies te scherpen en ervaring op te doen in het literaire veld. Daarnaast biedt DIG de mogelijkheid om je eigen werk te verkennen en ontwikkelen. Redacteuren krijgen de kans om met regelmaat zelf of in samenwerking iets te publiceren, zowel binnen de dossiers als daarbuiten. 

WIE WIJ ZOEKEN

Vooraleerst een webredacteur: iemand die als lid van onze redactie op vrijwillige basis literaire dossiers wil  samenstellen in nauwe samenwerking met de andere redacteuren, maar die met name verantwoordelijk is voor de website. Onze nieuwe (web)redacteur:

  • heeft affiniteit met literatuur (proza, poëzie en/of essay) en is liefst zelf actief als schrijver en beeldmaker
  • kan goed overweg met Instagram en Photoshop
  • heeft relevante ervaring als bijvoorbeeld (web)redacteur of programmeur
  • kan zelfstandig problemen oplossen en nieuwe dingen ontwikkelen voor onze website
  • vindt het leuk om met beeld aan de slag te gaan met beeld, vormgeving en het ontwerpen van nieuwe banners
  • kan goed samenwerken in een redactieproces
  • is gemiddeld 4 uur per week beschikbaar; van redacteurs wordt verwacht dat ze naast de redactiewerkzaamheden thuis, maandelijks bij een vergadering aanwezig zijn
  • woont bij voorkeur in Amsterdam of omgeving (vanwege de maandelijkse vergadering)

INTERESSE?
Stuur een motivatiebrief en beknopt cv voor 1 september 2022 naar webredactie@de-gids.nl.