Nieuws / 15.03.24

OPEN CALL / Oproep inzendingen Slaapdossier

Redactie

Slaap lijkt een private en intieme aangelegenheid, maar in een samenleving die productiviteit eist, wordt iedere dag een uitgerust en functionerend lichaam verwacht. Om iets te maken, zou je eerst moeten opstaan.

Voor het aankomende Slaapdossier (werktitel) nodigt DIG schrijvers uit om nieuwe teksten, gedachten en onderzoeken te delen over het fenomeen slaap. Je kunt voor een bijdrage denken aan de invloed van slaap, of het gebrek eraan, op onze taal en op hoe wij denken, dromen en handelen. Wat zijn de sociale implicaties, en de politieke? In dit dossier willen we uiteenlopende begrippen en ervaringen van slaap onderzoeken.

Hoe kunnen we slaap lezen, en hoe kunnen we slaap schrijven? Wat verdwijnt er in de nacht? Welke vormen van rust en onrust ervaren we tijdens de uren waarin we geacht worden te slapen? Wat als de slaap het werk insijpelt, je slaap het onderwerp van je werk laat zijn, wanneer je werk het product van dromen is? Wat als je schrijft vanuit de slaap?

DIG (moe)digt bijdragen aan die gebruik maken van de mogelijkheden van online publicatie, denk daarbij aan experimenten met vorm, beeld en geluid. Als je nog twijfelt over een bijdrage kun je ook een voorstel mailen. Uit de inzendingen maken wij een selectie voor publicatie op DIG.

Lengte: max 2500 woorden, met een voorkeur voor multimediaal werk.
Deadline: 15 mei 2024
Te sturen aan: webredactie@de-gids.nl onder vermelding van “Slaap”