Over DIG

DIG (De Internet Gids) publiceert doorlopend en heeft een onafhankelijke redactie die op dit moment bestaat uit Lucie Fortuin, Asha Karami, Esma Moukhtar, Grâce Ndjako, Fabienne Rachmadiev, Frances Welling en Lars Meijer. De webredactie is sinds december 2022 uitgebreid met gastredacteuren Liene Schipper en Anne Marijn Voorhorst. DIG wordt uitgegeven door Stichting De Gids en gesubsidieerd door het Letterenfonds. 

Lucie Fortuin schrijft en doet onderzoek. Ze publiceerde Digging Dirt, Licking Soil en Our Bodies Covered in Mist en haar werk verscheen onder andere in Cimédart, Snakyzine en op Curating the Contemporary. In haar teksten onderzoekt ze de relatie tussen verbeelding, intuïtie en kennisproductie. Ze is redacteur van DIG.

Asha Karami is schrijver en jeugdarts. Sinds december 2019 is ze redacteur van DIG. Ze publiceerde poëzie, essay en proza in o.a. nY, DIG, Poëziekrant, Tirade, Revisor, Het Liegend Konijn, Terras, De Gids, Cimedart, De Groene Amsterdammer, Extra Extra en online op Mister Motley, en Samplekanon. November 2019 verscheen haar poëziedebuut, Godface, dat werd genomineerd voor Herman de Coninckprijs, Grote Poëzieprijs en E. du Perronprijs. Met kunstenaar Johan van Dijke maakten ze poëziefilmpjes in opdracht van Eye-Exposed, Drift, Poetry International, Perdu en DIG, waarbij God is geen seksist werd geselecteerd voor de Zebra PoetryFilmFestival

Lars Meijer is schrijver en redactiecoördinatorvan DIG (De Internet Gids). Hij studeerde journalistiek en behaalde in 2020 zijn bachelor aan Creative Writing ArtEZ met het werk Alleen mijn vrienden zijn bang, een taalonderzoeknaar seksualiteit, geweld en verlangen. In zijn stukken zoekt hij naar overblijfselen van homoseksuele, cultuurhistorische fenomenen. Essays, verhalen en vertalingen kunnen worden gelezen op o.a. Hard//Hoofd, De Groene Amsterdammer, Samplekanon, De Reactor, Jacobin Nederland en in Extra Extra. Zijn teksten in reactie op het werk van Paul Thek en Derek Jarman werden door de Britse uitgeverij Pilot Press in hun respectievelijke bloemlezingen opgenomen. Tevens maakt Lars onderdeel uit van Arnhems schrijverscollectief Wildgewelf.

Esma Moukhtar studeerde filosofie aan de UvA, publiceerde in en werkte voor diverse bladen en redacties. Momenteel is ze redacteur van DIG. Ze gaf o.a. les aan de Gerrit Rietveld Academie, is docent theorie, onderzoek en schrijven bij de Willem de Kooning Academie, en was tot 2020 verbonden aan Perdu als redacteur voor de literaire Avonden-programmering. Daarnaast werkt ze aan een roman.

Grâce Ndjako studeerde Filosofie en Politicologie in Amsterdam en Parijs. Tijdens haar studie heeft zij zich vooral bezig gehouden met postkoloniale kwesties. Ze is momenteel onderwijsassistent niet-Westerse filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze schrijft onder andere voor Dipsaus Exclusives en de Nederlandse Boekengids. In het najaar van 2020 verscheen haar bijdrage in AfroLit: Moderne literatuur uit de Afrikaanse Diaspora samengesteld door Dalilla Hermans & Ebissé Rouw, een publicatie van Dipsaus Podcast en Uitgeverij Pluim. Ze is redacteur van DIG.

Fabienne Rachmadiev publiceert essays en fictie en schrijft over kunst. Ze is redacteur bij DIG.

Frances Welling schrijft en vertaalt. Ze studeerde Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit en Russisch, Slavische Letterkunde en Vertaalwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Van 2017 tot en met 2020 programmeerde ze literaire evenementen bij Stichting Perdu, sinds het najaar van 2020 is ze redacteur van digitaal literair tijdschrift DIG. Essays en vertalingen verschenen op Hard//Hoofd, in de nY en in Tijdschrift voor Slavische Literatuur.

Bestuur: H.M. van den Brink, Roland Kupers en Maxim Februari