Het Grote Macaulay Culkin Dossier

Beeld / 01.12.18

Take a Bite of the Wild Slice

Marc van der Holst

mijn tijd in The Pizza Underground (fragment)

door Deenah Vollmer

Hoe ik Macaulay heb leren kennen? Ik weet niet hoe ik Macaulay heb leren kennen. Waarom is er iets in plaats van niets?

Ik dacht na over het multiversum. Bestond er naast dit universum een parallel universum waarin ik Macaulay niet had leren kennen? Bestond er een universum waarin Macaulay niet eens bestond? Een waarin ik niet bestond? Ik had gelezen dat er misschien wel een oneindig aantal universums bestonden, met een oneindig aantal Macaulays, een oneindig aantal versies van mij en een oneindig aantal
manieren waarop we elkaar wel of niet hadden leren kennen. Ik vroeg Macaulay wat hij ervan dacht.

“Ik denk dat je oneindig teveel hebt zitten blowen.”

Daar werd ik alleen maar oneindig meer paranoïde van, maar dat was misschien maar goed ook.

Deenah Vollmer (pizzadoos, zang) speelde in 2013–2016 in Pizza Underground, een Velvet Undergound-coverband uit New York met pizza als thema voor hun liedjes. Andere leden waren: Macaulay Culkin, Corey McCracklins, Matt Colbourn, Phoebe Kreutz en Austin Kilham.

Marc van der Holst (1973) is striptekenaar, muzikant en dichter. Hij speelde in tig bands, waaronder Hospital Bombers en Spilt Milk. Met de laatstgenoemde band speelde hij bewerkingen van gedichten van dode dichters als Wallace Stevens, Robert Frost en William Carlos Williams. Ook publiceerde Van der Holst de bundel prozagedichten Pyjamadagen (2014), die onlangs genomineerd werd voor de Jo Peters Poëzieprijs.

Meer van deze auteur