Lopende zaken 2021

Vacature / 03.09.21

DIG zoekt een nieuwe redacteur!

Redactie

DIG is op zoek naar nieuwe redacteuren die zich vanaf 1 november, op vrijwillige basis, voor de redactie willen inzetten. Reacties graag voor 1 oktober.

Wie wij zijn

DIG, het online ‘zusje’ van De Gids en voorheen onder de noemer De Internet Gids, is een online literair tijdschrift dat zich in het bijzonder richt op de vereniging van literatuur met andere kunsten. Sinds 2010 is DIG een begrip onder schrijvers en makers voor wie het experiment centraal staat. Drie à vier keer per jaar publiceert DIG een ‘dossier’: een themanummer dat blijvend kan worden aangevuld met nieuwe artikelen en reacties die het onderzoek continu verder uitdiepen. Eens per jaar is het dossier van DIG in samenspraak met een themanummer van De Gids. Daarnaast wordt er ook athematisch werk geplaatst in een jaarlijks dossier getiteld ‘Lopende Zaken’.

Wat wij bieden

DIG is een diverse redactie bestaande uit professionele schrijvers en makers die actief zijn in het culturele veld, met uiteenlopende expertises. Redacteuren worden in het redactionele proces geïnspireerd en gestimuleerd om hun eigen ideeën te toetsen, te verbeteren en uit te werken. De dossiers komen vanuit een gezamenlijk redactieproces tot stand, door uitvoerige brainstorms en zorgvuldige, kritische reflectie. Daarmee is DIG een ideale plek om je visies te scherpen en ervaring op te doen in het literaire veld. Daarnaast biedt DIG de mogelijkheid om je eigen werk te laten bekritiseren en doen groeien. Door middel van de ‘wisselcolumn’ komen namelijk ook de publicaties van de redacteuren zelf aan bod.

Wie wij zoeken

We zijn op zoek naar een iemand die als lid van redactie van DIG op vrijwillige basis literaire dossiers wil samenstellen in nauwe samenwerking met de andere redacteuren. Onze nieuwe redacteur:

  • heeft affiniteit met literatuur (proza, poëzie en/of essay) en is liefst zelf actief als schrijver
  • heeft het liefst ook kennis van en interesse in andere kunsten en vakgebieden, zoals beeldende kunst, muziek, etc. of is zelf actief als maker
  • heeft relevante ervaring als bijvoorbeeld redacteur of programmeur
  • kan goed samenwerken in een redactieproces
  • is gemiddeld 4 uur per week beschikbaar; van redacteurs wordt verwacht dat ze naast de redactiewerkzaamheden thuis, maandelijks bij een vergadering aanwezig zijn
  • woont bij voorkeur in Amsterdam of omgeving (vanwege de maandelijkse vergadering)

Interesse?

Stuur een motivatiebrief en beknopt cv voor 1 oktober 2021 naar webredactie@de-gids.nl. Voor meer, zie ook www.de-gids.nl/dig.