Nieuw Babylon

/ 18.04.21

Vliegtuigen

Joost Oomen, Sam ten Thij

Vanuit de lucht vallen de verhalen van ongelijkheid misschien niet op en worden stad en aard één. Zou dat de reden kunnen zijn dat engelen niet op aarde ons uit ons leed komen verlossen? Omdat ze dat leed gewoon niet kunnen zien? Daarom wonen in de steden van Piranesi ook helemaal geen mensen, maar engelen (hoi Harry Mulisch!) en engelen zijn eeuwig, die hebben geen anker nodig, die zijn er altijd al en komen dus nergens vandaan.

Gedurende de nacht zijn alle lichten die we zien een herinnering aan het leven om ons heen. De pure schoonheid van licht, de dag, is dat utopie in vorm en kleur? Waar dag en nacht in alles is samengesmolten tot één overweldigend geheel?

Joost Oomen (1990) is dichter, schrijver, drummer en performer. Hij publiceerde de bundels Vliegenierswonden en De stort, de novelle De zon als hij valt, de vinylsingles Joost Oomen en Vruchtjes Eten en de roman Het Perenlied. Oomen trad op van Pisa tot Ter Apel, van Viseu tot Vlieland en van de kerk tot het kippenhok. Werk van Joost verschijnt bij Uitgeverij Querido. De Volkskrant riep hem uit tot het literaire talent van 2021.

Meer van deze auteur

Sam ten Thij (1994) is een visuele kunstenaar uit Amsterdam. Hij studeerde fotografie aan de HKU en besloot tijdens de opleiding van digitale 3D technieken zijn specialisatie te maken. Hij werkt met alles dat los en vast zit, van analoge fotografie tot 3D data van Google Maps, en remixt deze tot nieuwe betekenissen. In 2020 was hij te zien op Bredaphoto met zijn werk 'The road to school.’

Meer van deze auteur